Main menu:

Versneld

Als u denkt aan een versnelde rijopleiding, wat in de volksmond al gauw een spoedcursus wordt genoemd, bedenk dan dat dit niet zo simpel is als het lijkt.

Men biedt van alles aan bijvoorbeeld 10 daagse cursussen tot een 2-,4-,6- of 8 weekse opleiding.

Na een proefles word er in overleg met uw instructeur beoordeelt of u in staat bent een dergelijke cursus te volgen. Niemand kan garanderen dat u in 1 keer zal slagen, dit hangt uiteraard af van verschillende factoren. Voor de proefles wordt meestal het normale uurtarief in rekening gebracht.

Bedenk voor u een dergelijke stap neemt, dat u in staat moet zijn om minimaal 3 uur per dag vrij moet kunnen zijn om te lessen. Het is niet zo zeer de lichamelijke inspanning die problemen geeft, het is in de meeste gevallen het feit dat men niet in staat is zich gedurende deze tijd volledig te concentreren op hetgeen wat er op je afkomt.

Autorijden op zich is een heel inspannende bezigheid. Het leren auto rijden daarentegen is een inspanning die vraagt om een opperste concentratie en een behoorlijk uithoudings vermogen. Als u dit aankunt, dan is een dergelijke versnelde rijopleiding voor u geschikt, en kunt u zich verdiepen in de voorwaarden die er aan verbonden zijn.